Julemærkemarchen - OZ1HPS DENMARK

DENMARK
OZ1HPS
OZ1HPS
KOLLEMORTEN
Gå til indhold
Julemærkemarchen - kort fortalt.
Konceptet er ganske enkelt: Man samles og går eller løber en symbolsk tur i fællesskab med andre. Man betaler for at være med og derigennem indsamles donationen til Julemærkehjemmene. Der er over 65 steder i Danmark, hvor man går Julemærkemarch. Her kan man vælge mellem mindst to ruter på enten 5 eller 10 kilometer. Flere steder tilbydes også kortere eller længere ruter. I 2018 resulterede Julemærkemarchen i en samlet donation på over 1,3 millioner kroner.

Siden 1904 er der hvert år udkommet et nyt Julemærke til støtte for Julemærkehjemmene og udsatte børn i Danmark. Julemærkemarchen opstod i 1977, da den daværende
Postens Marchforening for allerførste gang arrangerede en march i Århus til fordel for Julemærkefonden. Julemærkemarchen voksede hurtigt og har altid være populær blandt marchforeninger.

Julemærkemarchen er en forening af frivillige ildsjæle, der i over 40 år har arbejdet med det ene formål,  at indsamle midler til støtte for Julemærkehjemmene. Det gør vi primært ved at arrangere Julemærkemarch over hele landet den første søndag i december. Derudover arrangerer vi en Sommer Julemærkemarch på Bakken, i forbindelse med Bakkens ”Jul i Juli”-uge og Julemændenes Verdenskongres. Frontløberne for det frivillige arbejde er en landsbestyrelse på 5 personer, der holder kontakten til de mange startsteder, hjælper nye startsteder i gang og sørger for den landsdækkende koordination fra år til år.

Julemærkemarchens overskud samles hvert år til en donation, som overrækkes til Julemærkefonden ved et arrangement på ét af de fem Julemærkehjem. Da salget af Julemærker generelt er under pres, er det vigtigere end nogensinde før, at vi fortsætter med at samle penge ind. Julemærkemarchen er også en hyggelig social tradition, der hvert år samler mange hold. Det er familier, firmaer, gangforeninger og ungdomshold, som har gjort det til en tradition at deltage i Julemærkemarchen. Over 16.000 går eller løber en tur for den gode sag, og vi vil altid have plads til mange flere, som kan have lyst til at være med til den næste Julemærkemarch.
Created with WebSite X5
LARS HENNEBERG
TOFTEN 18
KOLLEMORTEN
7323 GIVE
DENMARK
MOBIL : +45 20 713594
Webmaster LA8DW / OZ1HPS
Tilbage til indhold